DE ULTIEME DROOMHUISVLOER
BOUW VERTROUWD, EENVOUDIG, DROOG EN SNEL

  • Past bestaande bouwprincipes
  • Alle ruimte voor installaties
  • Sneller & beter bouwen
  • Voorbereid op installaties
  • Prefab voorzieningsopties
  • Geïntegreerde plafondkoeling
  • Droog & stempelvrij bouwen
  • Schroefverbindingen
  • Prefab ravelingsopties

BOUWEN MET DE Villavloer IS EEN SNEL, DROOG EN EENVOUDIG PROCES

De Villavloer is een gestandaardiseerde constructieve vloer die volledig past binnen bestaande bouwprocessen. De zelfdragende prefab vloerplaten bestaan uit een dunne betonnen plafondschil met ingestorte stalen liggers die zijn voorzien van doorvoersparingen voor de gebouwinstallaties. De installatieruimte in de vloer blijft hol; op de liggers wordt een zwevende topvloer geplaatst. De installaties blijven bereikbaar en de indeling kan worden aangepast zonder constructief ingrijpende verbouwingen. Dankzij prefab geïntegreerde plafondkoeling en vloerverwarming wordt een energiezuinig, comfortabel binnenklimaat gerealiseerd.

VERTROUWD BOUWPROCES

De Villavloer past volledig binnen de gebruikelijke bouwprincipes. De zelfdragende prefab vloerplaten kunnen op alle gangbare typen bouwmuren worden opgelegd. Na montage kan direct worden doorgebouwd met de constructieve wanden van de volgende verdieping. Vervolgens biedt de integrale Villavloer alle ruimte aan de gebouwinstallaties. Als laatste wordt de zwevende zwaluwstaatplaat-gietvloer akoestisch ontkoppeld op de liggers geplaatst. De prefab Villavloer maakt bouwen zo sneller én minimaliseert de faalkosten.

EFFICIËNT & EENVOUDIG

De brede Villavloer vloerplaten zijn zelfdragend, waardoor geen tijd verloren gaat aan het plaatsen, stellen en verwijderen van stempels. De platen hebben geen toog en vormen samen een contructieve schijf door het aanbrengen van slimme schroefverbindingen. Direct na het leggen ontstaat een strak plafond. Ravelingen en sparingen, bijvoorbeeld voor een trapgat, kunnen prefab worden voorzien. Zonder betonstort op de bouwplaats hoeft er geen droogtijd te worden gecalculeerd, wat bijdraagt aan een korte doorlooptijd.

INTEGRALE OPLOSSING

De Villavloer bevat prefab voorbereidingen voor de montage van installaties in de vloer. Zo worden de vloerliggers standaard uitgerust met doorvoeren van 200 x 135 mm op een onderlinge afstand van 600 mm; ruimte genoeg voor alle moderne woninginstallaties. De plafondschil kan worden voorbereid elektradozen, gasbeton of open sparingen, maar bijvoorbeeld ook met prefab klimaatleidingen voor plafondkoeling. Door uitneembare tegels op te nemen in de topvloer blijven de gebouwinstallaties permanent bereikbaar.

Meer weten over bouwen met de Villavloer?

We bespreken graag de mogelijkheden.

Contact